Bodrum Plajları2


Kumsallar bakımından zengin bir bölge olan Bodrum her yıl yerli yabancı bir çok turisti buraya topluyor. Aşağıda tanıtımlarını yapacağım plajlara otobüslerle kolayca ulaşabilirsiniz

- BİTEZ Plajı: Gümbet’in tepesinden başlıyor. Köy deniz kenarından 2km kadar içeride bulunuyor. Gümbet'e göre daha sakin ama bir çok kafe ve restorantı var. Rüzgar sörfü ve diğer su sporları oldukça uygun özelliklere sahip. Çevresi korunaklı ve suyu sığdır.

- ORTAKENT Kumsalı: bölge Bodrum yarımadasnın merkezinde bulunuyor. Kumsal ortakent köyünün güneyinde bulunuyor. Dolmuşla rahatlıkla ulaşma imkanınız var.
bu sahildede su sporları yapılabilir ve çok sayıda konaklama yer ve yeme içme işletmeleri var. Yüzmek için tam anlamıyla tavsiye edilecek bir yer.

- TURGUTREİS kumsalı: Kentin özelliklerini içinde barındıran bölgedeki önemli yerleşimlerden biri. Ama diğer kumsallar gibi su sporları yapılamıyor.
Cumartesileri pazar kuruluyor.

- Gümüşlük köyü tam bir köy havasında ve ziyaret edilmesi gerek yerlerden. Doğal güzelliğinin hala korunuyor olması köyün altında bulunan Myndos antic kentinin koruma alanı içinde bulunması. şnorkel dalışı ile bir kısmı su altında bulunan Myndos’ u izleyebilirsiniz.

- Bölgede “Tavşan Adası” denilen minik bir ada vardır ve suyun içinden geçerek kolayca gidebilirsiniz. Burada yaşayan yerliler tavşan besleyip daha sonar pazarlarda satmaktadır. köyün batı tarafında güneşlenmek için ideal bir kumsal ve balık lokantaları bulunuyor.

- BAĞLA şehrin gürültüsünden uzak sakin bir fırsat sunuyor ziyaretçilerine. Kumsal evi harika bir sahil restorantı. Güzel Türk yemekleri sunan restorantı dışında kendisiyle başbaşa kalmak isteyenler için tavsiye edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder