Bodrum Antik Tiyatro


Günümüze gelmiş anıtsal eserlerden biri Bodrum tiyatrosudur... Antik tiyatro Göktepe'nin güney yamacına yaslanmıştır. Anadolu'da bulunan diğer tiyatrolar gibi üç ana bölümden oluşuyor. BÖlümler sahne binası, yarım yuvarlak, oturma alanı var. Mausolos Devrine ait tiyatro Anadolu'nun en eski tiyatrosudur.
oturma kademeleri yumuşak ana kaya oyulalark yamaca yaslandırılmıştır. Oturma kademelerinin Cavea veya theatron adı verilmiş. cavea diazoma ile iki bölüme ayrılmış. Alt bölüm bugüne iyi gelmiş. Burası 12 radyal merdivenle 11 parçaya ayrılmış. Oturma kademeleri isimlendirilmiş. Bu konuda çeşitli tahminler var. İsimlendirilme sebebinin tiyatroda emeği geçen kişiler olduğu tahminler arasında. Kademeler yuvarlak ve dikdörtgen deliklere de yapılmıştır.
yuvarlak ve dikdörtgen delikler ayakların sokulduğu yerlerken, alt bölüm 30 oturma sırası barındırıyor.
Bu sıralarından en üstteki arkalıkken bu sıraların büyük çoğunluğu yok olmuş. Bu güne gelememiştir.

Bodrum İklimi

Ege ve Akdeniz iklimi sentezi ile oluşmuş bir iklime sahip bir bölge. Bu özelliği ziyaretçileri daha da bölgeye çekmektedir.
Mikro klima alan özelliği gösterir Yarımada. Yaz aylarında nem oranının düşük olması ile dikkat çeker. Kışın nem oranı fazlasıyla düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır. 1970 yılından bu yana yağış 2004 yılı Şubatta yağmış ve kar kalınlığı ortalama 5 cm'yi bulmuştur. Bitki örtüsü bakımından yarımada ikiye ayrılmıştır. Yarımada bitki örtüsü olarak çok belirgin bir şekilde ikiye ayrılmıştır. Bodrum-Milas karayolunun batısında yer alan kısımda bitki örtüsü çalılık ve fundalıklar ve çeti (yörede söylenilen şekilde) dikenli otlarla çevrilidir. Karayolunun doğusunda yer alan taraf, iğne yapraklı kızıl çam, yabani çilek, mersin ve sandal ağaçları ile çevrilidir. İlçenin % 61.3’ü ormanlı alanlardır. İlçede düzenli akarsu bulunmuyor. Mumcularda bulunan Sulama Göleti, sulama ve içmesuyu olarak kullanılmaktadır.

Bodrum Tarihi

Bodrum tarihi deniziyle güneşiyle eğlencesiyle oldukça rağbet gören yerlerden. Hallicarnassos adı ile sık sık anılan ilçe köklü bir tarihe sahiptir. Tarihte Herodot'un doğduğu yer.
Halikarnas adını alması kralı Mausolus tarafından olmuştur. Bu dönemde prenses Artemisia tarafından yapılan heykel yıllar sonra dünyaca ünlü 7 harikadan biri olarak gösterebilmiştir.
Rodos şovalyeleri döneminde inşa edilen bodrum kalesi bugünde ayakta ve bölgeye kültürel bir güzellik katıyor. Kale bugün müze(Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi) görevi almıştır. Kültür turizmi ve yaz turizmi bakımından oldukça ilerlemiş olan kent Türkiye'nin en büyük güzelliklerinden.

Bodrum İklimi

Bodrum hem iklim hem de tarihi bakımdan Türkiye için değerli yerlerden biri. Ege ve Akdeniz ikliminin karışımına sahip olan bodrum iklimi kış aylarında bile ne oranı düşük olarak geçmektedir. Yarımada Mikro klima özelliğine sahip olan bölge yaz aylarında sıcak kış aylarında ılık ve yağışlı olarak geçmektedir. Kış aylarında yağan kar kalınlığı çok fazla değildir. Yani bölgede sert bir kış geçmiyor. Bitki örtüsüne gelince çalılık, fundalıklar, çeti, iğne yapraklı kızıl çam, yabani çilek, mersin, sandal ağaçları bulunuyor. Orman olan alanlar akarsular ile beslenmektedir. Bölgedeki bitkiler yerden yere değişiyor ama asıl olarak ikiye ayrılıyor. Bazı yerlerin sulanması için mumcular bölgesinde bulunan bir sulama göleti bulunuyor.

Bodrum Rehberi


Tatil için Bodrum'u seçti iseniz bu yazımızı okumadan tatile çıkamyın.

Bodrum ülkemizin en önemli turizm bölgeleri arasındadır.Bodrum'a her yıl yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda tatil sever gelmektedir.Bu tatil severler hem eğlenip hem dinlenmek için tercih ettikleri Bodrum'da eğlencede sınır tanımamaktadırlar.
Bodrum'da eğlence faaliyetlerinin oldukça üst düzeyde olması hem tatil severleri hemde turizmcileri oldukça memnun etmektedir.

Gençlerin en çok tercih ettiği eğlence mekanları olan disco ve barlar Bodrum'da oldukça fazla olup oldukça kalitelidir.

Bodrum'un ayrıca oldukça güzel bir denize sahip olması yaz sıcağında sizin serinlemenizi sağlar.Bodrum'da konaklama açısından bir çok alternatifin bulunması tatil severlerin konaklama ihtiyaçlarına da en iyi şekilde cevap vermektedir.

Ayrıca bölgede deniz suyundan hoşlanmayanlar için havuzlarda bulunmaktadır.Bu havuzlarda çeşitli animasyonlar eşliğinde eğlenen tatil severler streslerini ve yorunluklarını atarak yeni sezona hazırlanmaktadır.

Bodrum Faaliyetler


Bodrum ülkemizde tatil denilince akla ilk gelen tatil merkezidir.Bu yüzden bölgeye her yaz bir çok tatil sever gelmektedir. Bodrum bu kadar ilgi almasının karşılığında bu tatil severlere oldukça iyi hizmetler sunmaktadır.Özellikle eğlence olarak oldukça aktif bir tatil bölgesi olan Bodrum özellikle gençlere sunduğu alternatiflerle oldukça dikkat çekmektedir.

Bodrum'da eğlence faaliyetleri olarak en çok tercih edilen faaliyetler şüphesiz bar , disco gibi gençlerin sınırsıca eğlenebileceği eğlence mekanlarıdır.Bodrum'da geçmiş yıllardan aldığı yatırımlar sayesinde günümüzde oldukça gelişmiş eğlence hayatıyla dikkat çekmektedir.

Bodrum'da oldukça kaliteli eğlence mekanları vardır.Gençler bu mekanlarda istedikleri şekilde eğlenebilimektedir.Güvenliğinde üst düzeyde olduğu bu mekanlarda kimse kimseyi rahatsız etmez ve görevliler tatsızlık çıkmasını her zaman engeller.

Ayrıca farklı partilerde düzenleyen eğlence mekanlarına sahip olan Bodrum gençlerin isteklerini onlara en iyi şekilde sunmaktadır.Tatil severlere sunduğu bu hizmetin karşılığını alan Bodrum her yıl bir çok turiste de ev sagipliği yapmaktadır.

Bodrum Discolar


Bodrum'a yerli ve yabancı olmak üzere bir çok tatil severin tatillerini geçirmek üzere geldiğini biliyoruz.Bölgeye bir çok farklı yaş grubundan tatil severlerin gelmesi bölgedeki eğlence çeşitlerini arttırmıştır.Bölgede gençlerin en çok ilgi gösterdiği eğlence tarzı bar , disco gibi eğlence merkezlerinde yapılan eğlencelerdir.

Buradaki discolarda eğlencede sınır yoktur.Gecenin ilk saatlerinde başlayan bu eğlenceler günün ilk ışıklarına kadar sürmektedir. Gençler bu sayede yorgun geçen sezonun stresini burada atarak gelecek sezona dinlenmiş bir şekilde girmektedirler.

Bodrum'daki discolarda güvenlik en üst düzeydedir.Burada siz eğlenirken sizi kimse rahatsız edemez bu yüzden buradaki discolarda tatsızlık çıkmadan gençler canlarının istediği kadar eğlenmektedir.

Bodrum'da oldukça kaliteli discolarda bulunmaktadır.Bu discoların ücretide gayet uygun ücrettir.

Bodrum'daki eğlencenin en güzel yönü ise eğlence dolu bir gecenin ardından günün ilk ışıklarınla beraber güneşi karşılamaktır. Bir çok yerde farklı eğlence alternatifleri olsada Bodrum'un bu özelliği oldukça cezbedicidir.

Bodrum Mağazalar


Yaz aylarında Bodrum'un ne kadar kalabalık bire bölgeye dönüştüğünü biliyoruz.Bu kadar fazla tatil severin bölgede olması bölgedeki bazı hizmetlerin gelişmesini sağlamaktadır.Bölgedeki alışveriş faaliyetleride bunlarda bir tanesidir.Yaz aylarında burada kalan tatil severler ihtiyaçlarını burada gidermek zorundadır.Bunun farkına varan yatırımcılar Bodrum'a oldukça kaliteli yatırımlar yaparak günümüzdeki konumuna gelmesini sağlamıştır.

Bodrum'da oldukça kaliteli ve kenmdini kanıtlamış magazalar bulunmaktadır.Bu mağazalarda oldukça kaliteli ve kullanışlı ürünleri sizlere sunan yatırımcılar müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Müşteriler bu mağazalarda istedikleri bir çok ürünü bulabilmektedirler.Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan bu mağazalarda istedğiniz her şeyi kaliteli bir şekilde bulabilirsiniz.

Bodrum'da bir çok magazanın olması bir rekabet ortamını doğurur.Rekabet ortamında kendilerini geliştirmek zorunda kalan magazalar bu şekilde müşteriye daha iyi hizmet vermektedir.

Bu durumdanda en çok müşteriler kazanç sağlamaktadır.

Bodrum Tatil Köyleri


Bodrum'un ülkemizin en çok sevilen ve aynı zamanda ziyaret edilen tatil böglesi olduğunu biliyoruz.BUrada yerli ve yabancı tatil severler tatillerini geçirmek için yaz aylarında gelmektedirler , buraya bir çok tatil severin gelmesi bölgede bir çok hizmetin gelişmesine neden olmuştur, bu hizmetler arasında konaklama en çok dikkat çekenlerin arasındadır.

Bölgeye bir çok turistin gelmesi dolasyısı ile bu konaklama hizmetlerinin artışına sebep olmuştur.Bölgeye gelen tatil sevelerin en çok tercih ettikleri konaklama tesisleri arasında tatil köyleri bulunmaktadır.Bu tatil köylerine her yıl bir çok tatil sever gelmektedir.

Tatil severlerin tatillerini burada geçirmelerinin bir çok sebebi bulunmaktadır.Bu sebepler arasında en önemlisi tatil köylerinin oldukça kaliteli olması ve müşteri memnuniyetine oldukça önem vermesidir.Buraya gelen tatil severler oldukça rahat ve eğlenceli bir tatil geçirerek evlerine dönmektedirler.

Bu tatil köylerinin bir başka avantajıda burada aileniz ile birlikte tatil yapma imkanını sizlere sunmasıdır.

Burada ailenizle yaptığınız tatillerde ailenin her ferdine uygun eğlenceler olduğu için ailenin her ferdi bu tatilden oldukça memnun bir şekilde ayrılır.

Bodrum Spor Faaliyetleri


Bodrum turistik bir bölge olduğu için buraya her bölgeden ve her çeşit tatil sever gelmektedir.Burada bu tatil sevelerin ihtiyaçlarını karşılamak çok önemlidir.Çok farklı insanlar bölgeyi ziyaret ettiği için doğal olarak burayı ziyaret eden insanların gereksinimleride farklıdır.

Bunun bilincinde olan işletmeciler tatil severlerin rahat etmesi için her türlü gereksinimi göz önünde bulundurmuştur.Bu gereksinimlerden önemli olanlardan biriside spor faaliyetleridir.Tatil severler hem tatil yapmak hem sağlıklı yaşamak hemde formunu korumak isterler.
Bu yüzden spor faaliyetlerine oldulça önem vermektedir ve bölgede çeşitli amatör spor dallarınla uğraşmaktadırlar.

Bodrum'da bu tatil severlerin spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği tesisler mevcuttur.Bu tesislerde aklınıza gelen bir çok spor faaliyeti mevcuttur.Tenis , yüzme , basketbol , voleybol , binicilik ve paintball bunlardan bir tanesidir.

Burada hem spor yapıpğ hem eğlenme fırsatı sizin ayağınıza gelir sizin tek yapmanız gereken sağlığınız için spro yapmanız ve eğlenmenizdir.

Bodrum Restoranlar


Bodrum ayz aylarının vazgeçilmez tatil bölgesidir.Yaz aylarında bölgeye yerli ve yabancı bir çok turist gelmektedir.Bu tursitler bir çok ihtiyacını Bodrum'da karşılamak zorundadır.Bu ihtiyaçlarından biride yemek ihtiyacıdır.Bölgede tatil severlerin yemek ihtiyaçlarını gidermek için farklı işletmeler olsada şüpsehiz tatil severlerin en çok tercih ettiği işletme restoranlardır.

Bölgede restoranlar oldukça ilgi görmektedir.Bunun bir çok sebebi vardır.Buradaki restoranlarda aileniz ile birlikte oldukça güzel bir yemek yiyebilirsiniz.Bu restoranlar size farklı lezletleri sunmaktadır.BUraya her bölgeden farklı insanlar geldiği için bir çok kişinin damak tadı birbiri ile uyuşmamaktadır.BU yüzden bölgedeki restoranlar farklı damak tadlarını sizlere sunmaktadır.

Bodrum'daki restoranların bir güzel tarafıda denizin kenarında sevdikleriniz ile Bodrum'un o güzel aşçılarının usta ellerinden çıkmış lezletleri yemesidir.

Bir çok bölgede farklı tadlar vardır.Fakat burada bir çok tad ve bu tadları deneyebileceğiniz çok güzel bir ortam vardır.

Bodrum Pansiyonlar


Bodrum'un güzelliklerini ve insanların bu güzellikleri görme isteğini tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.Bodrum'da konaklama denilince akla ilk olarak oteller gelir.Fakat bu konaklama her kişiye göre değişir.Bölgede uzun bir tatil yapmak isteyen kişi veya aileler genelde otelleri seçmektedir.Bundaki en büyük etken otellerde hizmetlerin daha gelişmiş olmasıdır.

Fakat daha kısa süre kalacak olan kişiler veya aileler pansiyonları seçmektedir.Bodrum'da pansiyonlarda oldukça kullanışlıdır.
Her kalitede ve her bütçeye uygun pansiyonlar bulunmaktadır.Bodrum'daki pansiyonlar adeta otelleri aratmayan cinstendir.Buradaki pansiyonlarda size gerekli olan herşeyi bulabilirsiniz.

Ayrıca pansiyonlar oldukça temiz ve kullanışlıdır.Bazı pansiyonlarda çocuklarınıza hizmet eden eğlence faaliyetleri vardır.
Bu eğlence faaliyetlerinde çocuklar oldukça eğlenmektedir.

Çocuğunuz için güzel bir tatil sizin içinde güzel bir tatili ifade eder.Çocuklarınız kendi kendine eğlenirken onlarla uğraşmak zorunda kalmassınız ve kendinize ve eşinize oldukça geniş vakit ayırabilirsiniz.

Bodrum Otelleri


Bodrum ülkemizin ve Ege bölgesinin en sevilen tatil bölgelerinden bir tanesidir.Bodrum'un bu kadar çok sevilmesinin nedeni sahip olduğunu güzelliklerdir.Bodrum'da her yerde göremeyeceğiniz güzellikler vardır.Bu doğal güzellikleri en iyi şekilde görmek isteyen tatil severler bu güzelliklere en yakın olan konaklama merkezlerini seçerler.

Bodrum'da konaklama merkezleri oldukça gelişmiştir.Her aileye uygun konaklama merkezleri bulunmaktadır.Bodrum'da en çok tercih edilen konaklama çeşidi ise oteldir.Oteller oldukça kullanışlı olduğu ve hizmet açısından daha gelişmiş olduğu için daha fazla tercih edilmektedir.

Bu yüzden Bodrum'da oteller farklı bir güzelliğe sahiptir.Bölgede dünya çapında ünlü olan kaliteli ve oldukça doğal olan otellerin yanısıra her aileye hitab eden otellerde bulunmaktadır.Bodrum'da bu oteller sayesinde aileniz ile oldukça güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Bu otellerde çocuklarınızı kendi yaşıtlarınla dilediğince eğlenirken sizde kendinize ve eşinize oldukça fazla vakit harcayabilirsiniz.

Bodrum Barlar


Bodrum oldukça ilgi gören bir turistik bölgedir.Bodrum sahip olduğu doğal güzellikler sayesinde her yıl bir çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.Bölgeye her yaştan tatil sever gelmektedır.Bu tatil severler Bodrum'da hem tatil yapıp hem eğlenmek istemektedir.
Bölgeye genel olarak genç yaşta tatil severlerde gelmektedi.Bu tatil severler gece hayatından oldukça hoşlanmaktadır.

Genç tatil severler bir yılın yorgunluğu gece hayatında canlarının istediği kadar eğlenmek ile atar.Bodrum yatırımcılar çok öncelerden bu potansiyelin farkına varmıştır.Bu yüzden bölgede çeşitli eğlence merkezleri bulunmaktadır.BU eğlence merkezlerinde gençler sabaha kadar eğlenmektedir.

Bölgede en çok tercih edilen eğlence merkezi ise barlardır.Barlardaki çeşitli faaliyetlere katılan gençler burada gecenin ilk saatlerinde başlayan ve günün ilk ışıklarına kadar süren partilere katılırlar.Bu partilerde eğlence sınırı yoktur.Tatil severler istedikleri kadar eğlenmektedir.

Bodrum'da barlar oldukça kalitelidir.Bu barlarda herhangi bir sorunun çıkmasına güvenlik kesinlikle izin vermez.

Bodrum gece hayatı


Bodrum'un turistik bir bölge olduğunu ve turizmde oldukça geliştiğini bunun sonucu olarakta ülkemizin turizm olarak en önde gelen merkezlerinden biri olduğunu bilmekteyiz.

Bölgeye yaz aylarında gelen genç turistler bölgeye eğlenmek için gelmektedir.Deniz kum ve güneşten sonra onlar için gelen aktivite eğlenmektir.

Bölgeye yabancı ve yerli turistlerin gelmesi bölgedeki nufusü oldukça arttırmıştır ve bölgede bir eğlence merkezi arayışı başlamıştır.
bunu durumu değerlendiren işletmeciler sayesinde Bodrum'da yaz aylarda bir çok ünlü kişininde katıldığı bir çok eğlence merkezi bulunmaktadır.

Gece geç saatlerde başlayan bu eğlence merkezlerindeki partiler çoğunlukta günün ilk ışıklarına kadar sürmektedir.Gençler bu tatilde bütün bir yılın yorgunluğunu atarak doyasıya eğlenmektedir.

Bodrum'da bir çok eğlence merkezinin olduğunu söylemiştik.Bu eğlence merkezleri bütçelere göre farklılık göstermektedir.

Bodrum'da eğlence olarak farklı aktivitelerde yapılmaktadır.Köpük partileri bunlardan sadece bir tanesidir.Bu köpük partilerinde gençler çılgınca eğlenip Bodrum'un tadını çıkarmaktadır.

Kısacası Bodrum eğlence severler için bir başkent niteliğindedir.

Bodrum Ekonomi


Bodrum ekonomik anlamda iki alternatife sahiptir.Birinci olarak turizm faaliyetleri yer alır ikinci olaraksa tarım faaliyetleri yer alır.

Bodrum turizm açısından oldukça sanşlı bir bölgedir.Güzel bir denize ve manzaraya sahip olan Bodrum tüm bu koşullarını maddi gelire çevirlmeyi en iyi şekilde becermiştir.

Yaz aylarında bölgedeki bir çok hotel aktif hizmete başlar.Doğal olarak bir çok işçi alımlarıda yapılır aynı şekilde eğlence merkezleride animatör ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacak genç kişiler için iş fırsatı sunar.Bu koşullar sadece turizmin bazı koşullarıdır.

Bölgeye gelen turistler Bodrum'a oldukça fazla döviz bırakmaktadır.Bu dövizler bölge halkına değişik hizmet şekiller olarak döner.

Ayrıca Bodrum oldukça güzel bir iklime sahiptir.Bu iklim hem turizm hem tarım için oldukça faydalıdır.

Bodrum'da tarımsal faaliyetlerde turizm faalyetlerinin arkaplanında kalsada önemli bir düzeydedir.Bölgeye iklimden dolayı bir çok bitki ve meyve yetişimi sağlanmaktadır.

Bu meyveler çeşitli bölgelere satılarak önemli bir gelir elde edilmektedir.

Bodrum Hakkında


Bodrum Ege bölgesinde bulunan Muğla ilimizin bir tatil ilçesidir.Bodrum ülkemizde Akdeniz bölgesinden sonra gelen en büyük turizm bölgesidir.

Ege'de Çeşme ve Bodrum arasındaki rekabette Bodrum bir adım önde gibidir.Bodrum oldukça güzel denize , mavi bayraklı plajlara ve bir çok konaklama ve eğlence merkezine sahiptir.

Bodrum adeta tam bir tatil için yaratılmış bölgedir.Bölgedeki eşsiz manzara ve beyaz evler Bodrum'a ayrı bir güzellik katmaktadır.
Bodrum'un bu doğal güzelliği yatırımcılar içinde oldukça cazip olduğundan bölgede bir çok hotel ve eğlence merkezleri açılmıştır.

Eğlence ve gece hayatı Bodrum için vazgeçilmezdir.Bölgeye gelen bir çok turist Bodrum'da günün ilk ışıklarına kadar eğlenmektedir.
Bodrum'da her gece sabah saatlerine kadar bir çok parti verilmektedir.Bu partilerde gençler çılgınca eğlenerek kendilerinden geçmektedir.

Ayrıca Bodrum ulaşım açısındanda oldukça fazla alternatifli bir bölgedir.Bodrumda bulunan hava limanı yabancı turistlerin bölgeye ulaşmasında oldukça faydalıdır.

Bodrum'da oldukça fazla yabancı turist bulunmaktadır bu yüzden hava yolları oldukça önemlidir.

Bodrum Plajları


Bodrum ülkemizde tatil denilince akla gelen ilk yerelr arasındadır.Bölge turizm açısından oldukça gelişmiştir ve her geçen gün gelişmeye devam etmektedir.Bölgede eşsiz deniz ve eşsiz plajlar yer almaktadır.

Bu plajlar oldukça tanınmış plajlar olup genelde mavi bayraklı plajlardır.Bölgedeki plajlar ülkemizin sınırlarını aşıp Avrupa'da ünlü hale gelmektedir.

Bodrum'da plajlar oldukça dolu olarak geçmektedir.Bölgede halk plajlarının yanında bazı işletmelere ait olan ücretli plajlarda vardır.

Bodrum'da bu güzel plajların etrafında genel olarak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfeler bulunmaktadır.Bu büfelerden yiyecek ve içecek ihtiyacınızı rahat bir şekilde giderebilirsiniz.

Ayrıca bu plajların güzelliğinden yarallanılarak etrafa inşaa edilen hoteller oldukça rağbet görmektedir.Bu plajların yanında sadece hotel değil çeşitli eğlence merkezleride bulunmaktadır.

Gençler denizin keyfini hemen yanlarında olan bu eğlence merkezleriyle birlikte çıkarılabilirler.

Ayrca Bodrum plajları oldukça güvenilir plajlardır burada sizi rahatsız edecilecek her şey polisin kontrolü dahilinde etkisiz hale getirilir.

Bodrum'u Ayıran Özellikler


Bodrum'u ayıran bir çok özellik vardır.Bu özellikler diğer bölgelerle benzerlik göstersede bu konuda Bodrum farkı ortaya çıkmaktadır.
Bodrum genel olarak deniz turizminin yaşandığı bir bölgedir.Bunun yanında çok gelişmiş olmasada Tarihi açıdanda turist çekmektedir.

Bodrum'u ayıran en büyük özelliklerden bir tanesi Bodrum'un denizidir.Bodrum oldukça güzel bir denize sahiptir.Mavi bayraklı plajları ve onca güzellipe sahip sahilleri ile tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Bodrum'da ayrıca oldukça kaliteli bir tatil geçirebilirsiniz.Tatilinizde kimse size zarar veremez kimse sizin huzurunuzu bozamaz aksi durumlarda bölgedeki polis olaya anında müdahale etmektedir.

Bodrum'da oldukça güzel işletmeler mevcuttur.Bu işletmelerin başında işe konaklama merkezleri gelmektedir.Bölgede başlıca büyük ve lüks sayılan hoteller vardır.Bu hotellerin yanında kişilerin kendi bütçelerine uygun tercih edebilecekleri konaklama merkezleride mevcuttur.

Ayrıca Bodrum bir beton yığınından farklı olarak doğal güzelliklere sahiptir.Bölge oldukça yeşil bir bölgedir.Günümüzde yeşlin bu kadar değerli olduğu bir dönemde bu güzelliğin deniz ile buluşması oldukça güzeldir.

Bodrum'da diğer bölgelere oranla daha kaliteli ve daha fazla eğlenceli merkezi bulunmaktadır.

Bunların sonuçları olarakta Bodrum oldukça fazla tercih edilen turistik bir bölge olmaktadır.

Bodrum Turgut Reis


Bölge ünlü Türk Denizci Turgut Reis'in adını taşımaktadır.Bu bölge Bodrum'a yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bir yaşam merkezidir.
Bu bölge Ege Ve Akdeniz denizlerinin birleştiği noktalardan biridir.Bu bölgeden bazı Yunan adalarıda görünmektedir ve bu Yunanadalarının manzaraları gerçektende görülmeğe değerdir.
Turgut Reis bölgesi Bodrum'un girişi kapısı görülmektedir ve bu yüzden tarih boyunca hep tehlikeli durumlara düşmüştür.TurgutReis'te büyk ve küçün koylar bulunmaktadır ve bu koyların yanında dağlarda bulunmaktadır.Bu dağlar Doru, Boz, Çatal, Çukur gibidağlardır.
Ayrıca bölgenin kumunun eski zamanlarda renkli olmasından dolayı buraya Karatopraka denilmektedi.Turgut Reis bölgesinde Yassıadayakınlarında bir çok antik geminin battığı bölge tespit edilmiş ve bölgeki gemilerder bazıları gün ışığına çıkarılmıştır.
Turgut Reis'in geçim kaynağı tarım ve turizmdir.Tarımda naranciye,incir ve üzüm üretimi başı çekmektedir.Turizmde Turgut Reishalkının önemli gelir kaynakları arasında yer almaktadır.

Bodrum Gezilecek Yerler


Bodrum o kadar çok gezilecek yer var ki nereden başlamalıyım bilemiyorum ama mutlaka bir yerden başlamak gerekli be size Bardakçı'dan bahsedeceğim öncelikle
Bardakçı konum olarak Bodrum ile Gümbetli arasında bir bölgede yer almaktadır.İsmini ise testi olarak kullanılmakta olanbardaktan alır.
Bardakçı bölgesindeki sular Bodrum'da çok ilgi görmektedir.Antik çağlarda buradan kayıklarla gelen Bodrumlu'lar buralardansular alarak Bodrum'da sattığı bilinmektedir.Bölge Zeki Müren koyu olarakta bilinmektedir zamanında Zeki Müren'in bu koyasıklıkla gelerek yüzdüğü bilinmektedir.
Akvaryum ; bu bölge Bodrum ile Bitez arasında yer almaktadır.Bu bölgenin çok temiz pırıl pırıl olması nedeniyle bölgeyebir çok tekne turu yapılmaktadır.Tekne turları sadece gündüz ile sınırlı kalmayıp geceleride tekne turlarına devam edilir.
Gümbet ; Gümbet Bodrum'a sadece 2 km uzaklıktadır bu yüzden bu bölgeye ulaşım çok kolaydır bölgeye 24 saat otobüs kalkmakta vebu otobüsler 5 dakikalık gibi kısa bir zamanla bölgeye ulaşmaktadır.
Gümbetin bu kadar popüler olmasının sebepleri bölgedeki gece hayatı ve bölgenin Bodrum'a olan yakınlığıdır.
Bodrum'da tabiki daha bir çok gezilecek alan bulunmaktadır ama o alanları kısaca anlatmak olmaz o alanlarıda ayrı şekildeele alarak sizlere anlatacağız.

Bodrum Gümüşlük


Gümüşlük antik kentlerde kurulmuştur.Gümüşlük Bodrum'un bir çok yerinden farklı bir yerdir ve bölgede en çok ziyaret edilenbölgelerden bir tanesidir.Gümüşlükte eşsiz manzaralar bulunmaktadır.
Gümüşlük'te ayrıca antik bir liman bulunmaktadır bu limanda antik çağlardan mirastır.Gerçekten görülmeye değer bir güzelliktir.
Gümüşlük'te birbirinden güzel parklar ve restoranlar bulunmaktadır.Parklar gayet geniş ve bakımlıdır ayrıca diğer bölgelerdekiparklara göre temizdir.
Gümüşlük Bodrum her bölgesi gibi hem yeşilliği hemde maviliği aynı anda barındırmaktadır bu yüzden hem gençlerin hemde orta yaşlıturistlerin dikkatini çekmektedir.

Bodrum Yalıkavak


Yalıkavak Bodrum'un yaklaşık olarak 20 km uzaklığında ve bölgenin kuzey doğusunda yer almatadır.Yalıkavak'ta bir çok yel değirmeni bulunmaktadır.Bodrum etrafında en çok yel değirmeni bu bölgede bulunmaktadır aytıca bölgenin sahilide bir o kadargüzeldir.
Bölge yörenin diğer bölgeleri gibi daha sonra gelişmeye başlamıştır.Önceleri küçük bir süngerci köyü oalrak bilinen Yalıkavakdaha sonraları yapılan yatırımlarla ve altyapı çalışmalarıyla turistik bir belde haline gelmiştir.
Bölge tarihi açıdanda zengindir.Bölgenin ilk tarihi millattan önce 2000'li yıllara dayanmaktadır.Yalıkavağın etrafında mezarve su kalıntılarıda bulunmaktadır.Bu tür kalıntılar bölgenin tarihi açısından bizlere ipucu vermektedir.
Bölgede Tilkicik Ağaçbası ve Paşa gibi birbirinden güzel koylarda bulunmaktadır.
Yalıkavak bölgedeki diğer merkezlere olanla daha yeşillik ve esintilidir. Kısacası Yalıkavak Bodrum'un mavi ve yeşil yapısındannasibini almış bir bölgesidir.

Neden Bodrum


Tatile çıkacaksanız ve tatil yapacağınız bölgede deniz olmasını istiyorsanız siz kesinlikle Bodrum'u istiyorsunuz.Bodrum sadece gençlere değil 7'den 70'e herkese hizmet etmektedir ve her ailenin ekonomik durumuna göre konaklama imkanlarını sunmaktadır.
Bölge gençler için bir eğlence merkezidir.Bölgedeki bir çok bar ve disco gençleri sınırsız eğlenceye taşır.Bölgede ayrıcabar disco gibi eğlence yerleri bir çok parti düzenlemektedir.Bu partilerde gençler daha çok eğlenmektedir.
Ayrıca bölgede bir çok yat ve tekne turları düzenlemektedir ve bu turlar gayet uygun ücretlere yapılmaktadır.
Daha çok sessiz yerleri sevenler içinde bir çok koy bulunmaktadır bölgede isteyen insanlar bu koylarda da rahatça ve istediklerişekilde tatillerini yapabilmektedirler.
Bodrum yeşilin ve mavinin buluştuğu ender yerlerden biri olarak tercih etmeniz gereken ilk tatil merkezi olmalıdır.

Bodrum'da Turizm


Bodrum ülkemizin en çok ilgi gören turistik merkezidir şüphesiz bodrumun bu kadar ilgi görmesinin nedeni yeşil ile mavinin
bölgedeki muhteşem uyumudur.

Bodrum'un plajları sahilleri ve gece hayatı turistlerin ilgisini çekmektedir ayrıca Bodrum'daki konaklama merkezi ve eğlence
faaliyetlerinin çokluğu Bodrum'u bu kadar etkili bir turistik merkez yapmaktadır.

Bodrum'da yeşil ile mavinin yan yana geldiği nir çok koy bulunmaktadır bunun neticesi olarak yat turlarıda düzenlenmektedir.

Bodrum'da her ne kadar gece hayatı gibi gürültü veren aktiviteler bulunsada bodrumda kafanızı dinlemek istiyorsanız.
Koyunbaba koyu tam size göredir.Bölgede her ne kadar henüz konaklama hizmeti verilemesede harika restoranlar mevcuttur.

Ayrıca böldeki Bodrum kalesine bölgeye turist çeken diğer unsurlardandır.

Bodrum'a Ulaşım


Bodrum turistik bir kent olduğu için ulaşım koşullarıda son derece iyileştirilmiştir.Bölgede ulaslararası bir hava limanı bulunmaktadır.
Bölgeye 35 km uzaklıkta olan bu hava limanının ismi Milas Bodrum Hava limanıdır.Yılda 2.000.000 insan taşıma kapasitesinede sahip olan bu
hava limanı bölgeye her yıl milyonlarca turistin gelmesini sağlamaktadır.

Hava limanı böge için gerçekten çok önem sağlamaktadır.Bölgeye gelen yabancı turistlerin çoğunluğu hava yollarını tercih ettiği için
bölgeye daha çok turistin girişi sağlanmıştır.

Ayrıca Milas Bodrum Hava Limanı hatrı sayılı bir büyüklüğe sahiptir.

Bölgede 1970 lerde alt yapı çalışması olarak yapılan Milas-Bodrum kara yolu ise bölgeye bir çok yerli turistin ulaşmasını
sağlamaktadır.

Bodurum'a daha rahat bit yolculuk yapalarak ve denizin keyfini çıkarar gelmek isteyen turistler ise deniz yollarını tercih
etmektedirler çünkü deniz yolları yolcularına geniş bir ayrıcalık ve güzel bir konfor sağlamaktadır.

Bodrum İklimi


Bodrum ülkemizin ege bölgesinde yer almaktadır bu yüzden doğal olarak bir Akdeniz iklimi ve Ege ikliminin sentezinden oluşmuş
bir iklimi vardır.

Her Akdeniz iklimini yaşayan bölge gibi Bodrum'da da yazları sıcak ve kuraktır fakat bögede diğer bölgelerin aksine nem
bulunmamaktadır.Kışları ise bölge ılıman ve yağışlıdır bu mevsimdede nem oranı oldukça düşüktür.Bölge'de kar yağışı oldukça
az görülmektedir.En son kar yağışı 2004 yılında yaşanmıştır ve bölgede yaklaşık olarak 5 cmlik bir kar kalınğı oluşmuştur.

2004'ten daha önce 1970'li yıllarda kar yağışı gözlenmiştir.Bölgedeki bitki örtüsüde iklime bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
bazı kesimlerde küçük çalılıklar ve fundalıklar bazı bölgelerde ise mersin sandal gibi bitkiler görülmektedir.

Bölge iklime dayalı olarak bir çok bitki ve meyve'nin yetişmesi için uygun özellikleri sağlamıştır.Fakat turizm bu bölgede
bu denli önemli olduğıu için tarım hep geri planda kalmıştır.

Bodrum Coğrafyası


Bodrum yer şekilleri bakımından engebeli bir coğrafyaya sahiptir bölge Muğla Merkeze yaklaşık olarak 120 km uzaklıkta olup
2 saat'lik bir yolculuk mesafesindedir.

Bölgede yükselti çok fazla değildir bölgenin hiçbir noktası 1000 metre yükseltiyi geçememiştir bölgenin en yüksek noktası
Yaran Dağı olarak bilinmektedir.Bu dağında yükseltisi yaklaşık olarak 873 m dir.

Bölgenin kıyı uzunluğu yaklaşık 160 kmdir.Bölge engebeli araziye sahip olduğu için deniz ile girintili çıkıntılıdır.Bu yüzden
bir çok koy ve bük'e sahiptir.

Bölgenin yakınlarında bir çok ada ve adacıklar bulunmaktadır fakat bu adalar fazla bir büyüklüğe sahip değildir.Bölgenin en
büyük adası Karaada olarak bilinen yüzölçümü 9 kilometrekare olan bir adadır.

Orak büyük kiremit gibi adalarda bölgenin diğer önemli adalarıdır.

Bölgede bir çok adanın bulunması 1990'lı yıllarda deniz sınırlarımız açısından Yunanistan ile sorun çıkarmıştır.

Bodrum Tarihi


Bodrum ülkemizin çok güzel ve turistik bir ilçesi olarak bilinmektedir.Bölge sadece turistik bölge değil aynı zamanda büyük
bir tarihe sahiptir.Bu bölge ilk yerleşimden günümüze kadar bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.Bölgenin bu kadar çok
ilgi gören bir yerleşim bölgesi olmasının en büyük nedenleri iklimi bölgedenin doğal güzelliği ve bölgedeki su kaynaklarıdır.

Bölgenin eski adı Halikarnassos'dır. M.Ö yaklaşık olarak 484 yılında doğan ve büyük tarihçi olarak bilinen Herodot'un yaşadığı
şehirdir ve Herodot bölge için Karya ve Legler ile birlikte ilk yerleşim birimi olarak gösterilmektedir.

Bölge zamanın güçlü ülkelerindne olan Dorlar'a da ev sahipliği yapmıştır.Dorlar zamanındada bölgenin adı Halikarnassos olarak
bilinmektedir.

Bölge Dorlar'dan sonra Perslerede ev sahiliği yapmıştır.

Bodrum en parlak dönemini millattan önce 300'lü yıllarda yaşamıştır.

Bodrum tarihte bir çok devletin himayesi altına girmiştir.Bölge M.Ö 190 yıllarında Romalılar'ın eline geçmiş fakat zamanın
koşulları nedeniye fazla bir gelişme gösterememiştir. M.S ise Bizansların eline geçmiş ve 11. yüzyılda ise Türkler'in eline
geçmiştir.

Bodrum ait olduğu önemi anca 1960'lı yıllarda kazanmıştır.Daha önceki tarihlerde bölge bir balıkçı kasabası olarak görülüyordu.
Daha sonra 1970'lerde bölge 1. Turistik Bölge olarak ilan edildi ve hızla gelişmeye başladı.