Bodrum Turgut Reis


Bölge ünlü Türk Denizci Turgut Reis'in adını taşımaktadır.Bu bölge Bodrum'a yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bir yaşam merkezidir.
Bu bölge Ege Ve Akdeniz denizlerinin birleştiği noktalardan biridir.Bu bölgeden bazı Yunan adalarıda görünmektedir ve bu Yunanadalarının manzaraları gerçektende görülmeğe değerdir.
Turgut Reis bölgesi Bodrum'un girişi kapısı görülmektedir ve bu yüzden tarih boyunca hep tehlikeli durumlara düşmüştür.TurgutReis'te büyk ve küçün koylar bulunmaktadır ve bu koyların yanında dağlarda bulunmaktadır.Bu dağlar Doru, Boz, Çatal, Çukur gibidağlardır.
Ayrıca bölgenin kumunun eski zamanlarda renkli olmasından dolayı buraya Karatopraka denilmektedi.Turgut Reis bölgesinde Yassıadayakınlarında bir çok antik geminin battığı bölge tespit edilmiş ve bölgeki gemilerder bazıları gün ışığına çıkarılmıştır.
Turgut Reis'in geçim kaynağı tarım ve turizmdir.Tarımda naranciye,incir ve üzüm üretimi başı çekmektedir.Turizmde Turgut Reishalkının önemli gelir kaynakları arasında yer almaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder